Het laatste nieuws

Hoi sporter!

Leuk dat je eventueel interesse hebt in een bestuursjaar bij StudentenSport VU! Aangezien SSVU nog maar een jaar bestaat is het natuurlijk logisch dat er nog veel vragen zijn omtrent de invulling van zo’n bestuursjaar. Het is het handigst om een keer face to face met ons af te spreken maar hierbij al wat extra informatie.

SSVU is afgelopen jaar opgericht als afsplitsing van StudentenSport Amsterdam (SSA). SSVU gaat over de faciliteiten die de VU biedt aan sport en SSA over de faciliteiten van de UvA en HvA. Dit zegt natuurlijk niet dat UvA en HvA studenten niet welkom zijn bij SSVU en andersom! Je houdt je alleen bij SSVU enkel bezig met de faciliteiten die de VU heeft. Dit zijn het sportcentrum op Uilenstede, het sportcentrum op de campus en de verenigingen die aangesloten zijn bij SSVU (SVU Volleybal is daar een van).

Binnen het bestuur zijn er vijf functies: voorzitter (vacature vervuld), vice-voorzitter, secretaris, penningmeester en commissaris sport. Een uitgebreide omschrijving van elke functie staat ook op de website! http://www.studentensportvu.nl/ssvu/nieuw-bestuur-ssvu-gezocht/

Samen met je andere bestuursgenoten regel je dat de studentensport goed geregeld is. SSVU behartigt de belangen van de studenten en is een adviesorgaan naar het Sportcentrum VU toe. Zo heb je inspraak op alles wat er in het sportcentrum gebeurt (denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanbod van groepslessen, openingstijden en fitnessapparatuur). Je bent aanwezig bij management vergaderingen van het sportcentrum en neemt enquêtes bij de sporters af om te kijken welke aanpassingen er nog gedaan kunnen worden. Daarnaast zorg je ervoor dat de verenigingen voldoende ondersteuning krijgen (denk hier onder andere aan materialen, zaalroosters en promotie). Ook zorg je voor de landelijke afvaardiging van VU-sporters. Je houdt je bezig met het zoeken van de beste sporters en stuurt deze sporters vervolgens naar landelijke evenementen zoals de Batavierenrace, Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) en Nederlandse Studenten Kampioenschappen (NSK’s).

Naast het feit dat je invloed uitoefent op de studentensport van de VU oefen je ook invloed op de studentensport van Nederland. Samen met andere sportbesturen in Nederland ben je lid van StudentenSport Nederland (SSN) en bespreek je landelijke kwesties.

Het zal een jaar zijn vol met beleid maar uiteraard ook vol met leuke uitjes en activiteiten. Zo heb je aan het begin van het jaar vele constitutieborrels van andere verenigingen, sport je gedurende het jaar met alle verenigingen een keer mee, gaat het promoteam maandelijks een verenigingsborrel organiseren en ben je aanwezig bij de grote sportevenementen.

Het tweede bestuursjaar van SSVU is een geweldig jaar om in te stappen. De kaders zijn al voor je gevormd dus je hoeft niet alles vanaf scratch op te zetten. Tegelijkertijd ligt er nog alle ruimte om zelf invulling te geven aan SSVU. De basis is dus gelegd maar verder is alles nog mogelijk.

Ben je enthousiast geworden? Stuur dan een mail naar info@studentensportvu.nl o.v.v. bestuur SSVU. Ook voor vragen kun je hier terecht! 

Met ingang van dit jaar heeft het GNSK een mooi, nieuw, shiny inschrijfsysteem, dat gebruik maakt van een app op je telefoon. Om het inschrijven zo goed mogelijk te laten verlopen, hebben we een handig stappenplan voor jullie opgesteld!

stap 1. Meld je als teamcaptain aan bij je studenten sport bestuur (dat is dus SSVU of SSA). Vermeldt hierbij ook wie jullie 2 begeleiders zullen zijn!
stap 2. De teamcaptain krijgt vervolgens een mail vanuit het GNSK, met inloggegevens voor de app.
stap 3. De teamcaptain kan nu alle andere teamleden zelf toevoegen aan zijn/haar team.
stap 4. De teamleden krijgen nu, op dezelfde manier, een mail vanuit het GNSK met inloggegevens.
stap 5. Log je als teamlid in op de app om de gegevens aan te vullen en het inschrijfgeld te betalen.

Dat betekent dus dat je als teamcaptain 5 stappen doorloopt, als teamlid heb je het makkelijk en volg je alleen stap 4 en 5. De teamcaptain kan van alle teamleden zien of ze de stappen hebben doorlopen en of ze dus succesvol zijn aangemeld, zodat jullie zelf in de gaten kunnen houden wie wat nog moet doen.

Succes met inschrijven en natuurlijk vooral heel veel plezier!

8 april 2018

Het GNSK komt eraan!

Het jaarlijkse GNSK komt er weer aan!

Het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap, GNSK, vindt dit jaar plaats van 10 tot 12 juni in het mooie Wageningen. En daar willen we natuurlijk met zo veel mogelijk Amsterdamse sporters naartoe!

Dit jaar zullen de volgende sporten te vertegenwoordigen zijn:

vaste sporten keuzesporten
veldvoetbal beachkorfbal (gemengd)
tennis (gemengd) boksen
basketbal gewichtheffen (olympisch liften)
badminton (gemengd) hockey
handbal rugby 7s
schermen (gemengd) ⅛ triathlon
volleybal turnen
squash (gemengd) ultimate frisbee (gemengd)
wielrennen

Om mee te kunnen doen aan het GNSK hoef je geen topsporter te zijn. Dus: beoefen je een sport, en zou je graag met je vrienden/vriendinnen/teamgenoten de VU willen vertegenwoordigen? Aarzel dan niet, schrijf je gauw in en we zien je daar!

Inschrijven doe je door een mailtje te sturen naar Josine, sportencommunicatie@studentensportvu.nl