Okeanos

Okeanos is de roeivereniging ontstaan uit het VU corps in Amsterdam en is opgericht op 7 november 1957. De sociëteit bevindt zich aan de Bosbaan, de nationale wedstrijdbaan in het Amsterdamse Bos. Bij Okeanos kun je lid worden wanneer je student bent, maakt niet uit van welke universiteit. Daarnaast kun je bij Okeanos op alle niveaus roeien, van 1 keer per week tot toproeien. Verder wordt door allerlei commissies het verenigingsleven op een hoog en vooral gezellig peil gehouden.

Ga naar de website

Soorten
  • Wedstrijdroeien
  • Competitie roeien
  • Club roeien
Openingstijden
  • Ma – do: 10.00 – 22.00
  • Vr: 10.00 – 17.30
  • Za – zo: 08.30 – 17.00
Roeien

Bij Okeanos kennen we wedstrijdroeiers en competitieroeiers. Als competitieroeier train je een aantal keer per week en start je de NOOC-bokaal, een bokaal waar je samen met je ploeggenoten het hele land afgaat voor verschillende wedstrijden. Binnen het competitieroeien zijn er weer mogelijkheden enthousiaster en meer te trainen dan de gemiddelde competitieploeg: je kunt dan TopC4+ of clubroeien. Mocht je nu nog meer willen roeien, biedt wedstrijdroeien de uitkomst. Als wedstrijdroeier train je veel en worden je ploeggenoten vrienden voor het leven. Al met al kun je bij Okeanos zoveel roeien als jij wilt.

Verenigingsleven

Bij Okeanos kun je een uitgebreid verenigingsleven aangaan. Niet iedereen wil veel roeien, maar toch op een manier betrokken zijn bij de vereniging. Zodoende kent Okeanos vele jaarclubs, meerdere commissies en vijf disputen. Jaarclubs bestaan uit Okeaniden uit dezelfde lichting. Disputen bevatten meerdere generaties Okeaniden. Commissies zijn de tandwielen van de verenigingen en zorgen voor feesten, activiteiten en roeien.

Contact

Stichting Studentensport VU

Uilenstede 100
1183 AM Amstelveen
E: info@studentensportvu.nl
W: www.studentensportvu.nl