Zeilen

A.S.Z.V. Orionis

De Amsterdamse Studenten Zeilvereniging Orionis, opgericht in 1985, is met driehonderd leden één van de grootste zeilverenigingen van Nederland en zelfs de enige in Amsterdam. Het is een vereniging die buiten het toegankelijk maken van de zeilsport onder studenten ook houdt van de daarbijhorende gezelligheid. Bij Orionis kun je zo actief worden als je zelf wilt en je op verscheidene gebieden ontwikkelen. Kom vooral gezellig een bootje varen en een biertje drinken.

Ga naar de website

 

Zeilen

Kan jij al goed zeilen, of heb je nog nooit op een boot gezeten? Bij Orionis maakt het niet uit!

We bieden tal van opleidingsavonden en -weekenden aan. Wil je wat meer uitdaging, dan kan je bij een van onze wedstrijdteams op bijvoorbeeld ons eigen skûtsje of de j22. In totaal hebben we meer dan 50 zeilweekenden waar je aan mee kan doen.

Is het zeilen niet echt iets voor jou? Geen probleem, we zorgen altijd wel voor een leuk feestje!

Studentenleven

Naast het zeilende aspect van Orionis is er ook een groot sociaal aspect. Orionis heeft namelijk negen vloten, een nautische naam voor dispuut. Zij borrelen vaak in een stamkroeg, gaan samen op reis en organiseren feesten. Vloten bestaan voornamelijk uit hechte vriendschappen die verschillende lichtingen van Orionis met elkaar verbinden. Als eerstejaars kan je zelf kiezen of je bij een vloot wilt en heb je genoeg tijd om ze allemaal te leren kennen. Daarnaast borrelen we elke woensdagavond van 21:00 tot 03:00 uur in ‘De Heilige Zeug’ (achter de Dam).

Hoe kan ik lid worden?

Tijdens de introductieweken van de UvA, VU en HvA zullen wij op verschillende plekken aanwezig zijn en hebben wij ’s avonds open feesten waar je langs kunt komen. Op de open feesten is er altijd de gelegenheid om je in te schrijven. Daarnaast hebben we in september twee open borrels waar je je ook in kunt schrijven. Als je liever rustig wilt inschrijven is er tijdens de introductieweken en de eerste twee weken van september ook de gelegenheid om je in te schrijven op de bestuurskamer 4.15 te CREA. Voor vragen of meer informatie kan je altijd mailen naar bestuur@orionis.nl. Houd vooral de site in de gaten voor de data van de open borrels en feesten!

Contact

Stichting Studentensport VU

Uilenstede 100
1183 AM Amstelveen
E: info@studentensportvu.nl
W: www.studentensportvu.nl