Sinds afgelopen studiejaar heeft de VU haar eigen Studenten Sportbestuur, SSVU. Voor komend jaar zoeken wij vijf nieuwe enthousiastelingen die dit succes voort kunnen zetten!

Ben jij op zoek naar een jaar waarin je een parttime bestuursfunctie vervult waar sport centraal staat? Een jaar waarin je invloed kan uitoefenen op het sportbeleid van de VU én Nederland? Wil je jezelf ontwikkelen en een topjaar neerzetten met z’n vijven?

Solliciteer dan nu voor een bestuursfunctie bij SSVU!
Wij zijn op zoek naar:

 • Voorzitter
 • Vice-voorzitter
 • Secretaris
 • Penningmeester
 • Commissaris sport

Elke functie bedraagt ca. 16 uur per week. Voor een toelichting van de taken per functie, scroll naar beneden!

Graag ontvangen wij je CV en een motivatiebrief op info@studentensportvu.nl onder vermelding van “Bestuurssollicitatie”. De vragen die wij in ieder geval beantwoord willen hebben in je brief zijn als volgt:

 • welke studie doe je? hoeveelste jaar student ben je?
 • wat is jouw verbinding met sport?
 • ben je al actief geweest in besturen en/of commissies?
 • wat is jouw motivatie om bestuurslid van SSVU te worden?
 • wat is je functie van voorkeur en waarom?
 • waar ben je goed in? En wat wil je nog leren?

Wil je liever eerst wat meer informatie krijgen over wat een bestuursjaar precies inhoudt? Kom dan langs op ons kantoor bij Sportcentrum VU Uilenstede, of stuur een mail naar info@studentensportvu.nl.

Je zal eind april uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek. Begin mei worden de nieuwe bestuursleden bekendgemaakt en aansluitend start de inwerkperiode. Zorg dus dat je deze periode beschikbaar bent!


Functietoelichting

Voorzitter
Als voorzitter zorg je ervoor dat alles binnen je bestuur vlekkeloos verloopt. Je bent het gezicht van SSVU en onderhoudt het contact met het sportcentrum en de VU. Jij drukt namens je bestuur de stempel op het sportbeleid van de VU en bent eindverantwoordelijk voor alles wat er gebeurt.

Binnen SSVU zorg je dat alle bestuursleden hun taken uitvoeren. Je controleert alle bestuursleden waardoor je van alle functies wat mee krijgt. Je zorgt dat alle stukken verzorgd de deur uit gaan maar bemoeit je dus ook met de controle van de begroting en afrekeningen. Ook motiveer je je bestuursleden wanneer dit nodig is en sta je voor ze klaar als dingen niet goed gaan. Je bent op de hoogte van alle zaken binnen je bestuur en houdt in de gaten dat er altijd een goede sfeer is. Het is dan ook belangrijk om interesse in je bestuursleden te tonen en ze waardering en feedback te geven.
Naast het feit dat je op de hoogte bent van alles wat er binnen je bestuur gebeurt ben je ook op de hoogte van alles wat er binnen het sportcentrum gebeurt. Het is belangrijk om hierin een actieve rol aan te nemen. De relatie met het sportcentrum is erg goed dus ze zullen vaak bij SSVU aankloppen maar je zult ook zelf informatie in moeten winnen. Daarnaast is het belangrijk om kritisch te blijven tegenover het sportcentrum. Denk hierbij aan mogelijke vernieuwingen en veranderingen in onder andere het sportaanbod.

Het is van belang dat je niet bang bent om voor een groep te staan. Bij vergaderingen ben jij het aanspreekpunt en daarnaast geef je vaak presentaties en verdedig je de standpunten van SSVU voor een grote groep. Wekelijks wordt er intern vergadert en jij zit deze vergaderingen voor. Je zorgt ervoor dat je goed voorbereid bent door een agenda op te stellen. Ook vindt er wekelijks informeel contact plaats met hoofd van het sportcentrum. Naast dit informele contact is er iedere week overleg met het management van het sportcentrum waarbij je als voorzitter van SSVU actuele onderwerpen aankaart. Naast alle vergaderingen op het sportcentrum zijn er een aantal keer per jaar vergaderingen met StudentenSport Nederland (SSN). Hier komen alle sportraden uit Nederland bij elkaar en geven deze overkoepelende studentensport organisaties (OSSO’S), zoals SSVU, hun mening over de studentensport in Nederland.
Samen met je bestuur zorg je dat er aan het begin van het jaar een beleidsplan geschreven wordt. Het beleidsplan wordt uiteraard met het hele bestuur geschreven maar jij houdt toezicht op de uitvoering van het beleid en je houdt het meerjarenplan beleidsplan altijd in je achterhoofd.
Naast alle vaste taken heb je ook wat zwevende taken. Zo heb ik dit jaar kleine evenementen op mij genomen. Ik heb bijvoorbeeld onze constitutieborrel georganiseerd, de informatielunch voor een nieuw bestuur, een workshop en ik heb me bezig gehouden met de inventarisatie van een nationaal studentenkampioenschap (NSK) in Amsterdam.

Kortom, de functie als voorzitter is een geweldige functie. Je mag belangrijke knopen doorhakken en je zorgt voor een goed draaiend bestuur. Niet onbelangrijk, is er ook veel tijd voor gezelligheid en is er genoeg ruimte voor leuke uitjes.

 

Vice-voorzitter
Als vice-voorzitter werk je nauw samen met de voorzitter en neem je bij afwezigheid van de voorzitter ook zijn/haar taken over. Samen met de voorzitter buig jij je over het sportbeleid van de VU. Je houdt toezicht op dit beleid en denkt na over mogelijke veranderingen en aanpassingen in het sportaanbod. Ook zal je samen met de voorzitter aanwezig zijn bij zowel interne als externe vergaderingen. Zo sluit je vaak aan bij vergaderingen met het sportcentrum en ben je altijd aanwezig bij vergaderingen met StudentenSport Nederland (SSN).

Uiteraard wordt er aan het begin van het jaar een beleidsplan geschreven door SSVU. Jij bent verantwoordelijk voor de organisatie van de benodigde beleidsdagen/-weken.

Verder heeft de vice-voorzitter de promocommissie onder zich staan. Jij zal deze commissie aansturen en samen met hen voor de promotie van SSVU en het sportcentrum zorgen. Kennis van social media is handig want als vice-voorzitter neem je de sociale media van SSVU voor je rekening. Ook is er ruimte om zelf een cursus in het ontwerpen van promotie te volgen en zo meer de creatieve kant van deze bestuursfunctie te vervullen!

Ten slotte zijn er nog een aantal zwevende taken waarbij jij je organistorische talent kan laten zien. Zo ben je onder andere verantwoordelijk voor de organisatie van de introductieweek van de VU.
Kortom, in deze functie kun je al je organisatietalent en creativiteit kwijt.

 

Secretaris
Als secretaris ben je voornamelijk verantwoordelijk voor het maken van notulen tijdens vergaderingen, meetings en andere bijeenkomsten. Je bent hierdoor intensief betrokken bij de vergadering en kan de belangrijkste punten uit een discussie selecteren.

Verder behoud je ook het (mail)contact met andere OSSO’s, de studentensportverenigingen en alle overige externe partijen. Je opent alle post (zowel papier als digitaal) en zorgt ervoor dat hier vanuit SSVU op gereageerd wordt. Daarbij beheer je ook de infomail – je beantwoord algemene mails of stuurt gerichte mails door naar het desbetreffende bestuurslid. Ook houdt je je bezig met het up-to-date houden van de website en de ideeënbus.

Nu is het werk van secretaris niet alleen ‘stoffig’ computerwerk, want doordat jij het contact houdt met de verenigingen betekent dit ook dat je ze ten minste één keer per jaar opzoekt samen met de Commissaris Sport. Je traint dan mee of gaat naar een wedstrijd kijken om op een interactieve manier kennis met je verenigingen te maken.  
Als secretaris ben je een belangrijk aanspreekpunt dat flexibel kan bijspringen in meerdere taken, dus bereid je voor op een veelzijdig jaar!

 

Penningmeester
Als penningmeester ben je het meesterbrein achter de financiën van de stichting. Je stelt de begrotingen op, zorgt dat alles op tijd betaald wordt, houdt een overzicht in de rekeningen en praat mee over financiële stukken. Voor de grotere evenementen zijn sponsoren nodig. Jij bent hier als penningmeester verantwoordelijk voor. Je zal contact zoeken met bedrijven om samen het beste uit SSVU te halen.

Samen met de andere bestuursleden houd jij je bezig met algemene bestuurszaken en discussieer je regelmatig over de gang van zaken binnen de stichting. Je denkt mee over evenementen en andere belangrijke zaken omtrent studenten en sport. Je blijft nauw in contact met het sportcentrum en bent aanwezig bij vergaderingen.

Heb jij verstand van administratie en financiën? Dan is dit de ideale functie voor jou!

 

Commissaris Sport
De commissaris Sport is voornamelijk verantwoordelijk voor de organisatie van grote evenementen en de deelname aan Nederlandse studenten kampioenschappen (NSK’S). Naast deze hoofdtaken ben je samen met het bestuur verantwoordelijk voor de beleidsvoering van SSVU. Wekelijks wordt er met het bestuur vergadert over deze beleidsvoering en andere kritische zaken.

Verder ben je contactpersoon voor het GNSK en de Batavierenrace. Voor beide grote evenementen vorm je een commissie waarbij je zelf aan het hoofd staat. Je leidt deze commissies en zorgt dat de beste sporters van de VU aan de start van het evenement verschijnen.

Daarnaast heb je als commissaris Sport veel vrijheid in het organiseren en bedenken van nieuwe evenementen die vanuit SSVU georganiseerd kunnen worden. Je kunt hierbij denken aan interne sportieve activiteiten maar ook het organiseren van een NSK behoort tot de mogelijkheden.

Verder is het contact met de ongebonden sporters (sporters in de fitness en deelnemers aan groepslessen) ook een belangrijke taak. Het is belangrijk dat je zorgt dat de mening van ongebonden sporters gehoord wordt. Dit zal onder andere gebeuren door een jaarlijkse enquête te houden in het sportcentrum. Verder ben je ook betrokken bij de sportverenigingen. Samen met een de secretaris ga je langs alle sportverenigingen om het contact goed te houden en de sfeer van de vereniging te proeven. Zo train je met verschillende sporten mee wat je functie als commissaris sport extra leuk maakt.