OVER A.S.R. HORS

HORS1.jpeg
HORS2.jpeg

Terwijl een mens makkelijk over zijn benen struikelt, doet een paard dat zonder meer niet. Vandaar ook 'Hippos Ouch Raidioos Sfalletai.' Het edele dier weet zich staande te houden door een goede samenwerking met de ruiter.

De Amsterdamsche Studenten Rijvereeniging H.O.R.S. werd opgericht in 1911 en is al sinds 1911 een subvereniging van het A.S.C/A.V.S.V. De leden van a.s.r. H.O.R.S. krijgen al meer dan honderd jaar wekelijks dressuurlessen midden in Amsterdam op de Hollandsche Manege aan het Vondelpark, de oudste rijschool van Nederland. Naast dressuur worden er ook springlessen en dameszadellessen aangeboden, en kunnen familie en vrienden een keer worden uitgenodigd om de rug van een paard te beklimmen.

HORS3.jpeg
HORS4.jpeg

Na het rijden wordt er in de foyer geborreld op de 'après-chevaux', waar de nodige bijbehorende dranken genuttigd worden. Om ook te genieten van een goede borrel op deze unieke locatie kan men daarom ook borrellid worden, en zo in de Hollandsche Manege de sfeer proeven van ruim honderd jaar terug.

Ook gaat a.s.r. H.O.R.S. als erelid van de Veluwe Hunt regelmatig naar de jachten in het verre zuiden van Nederland. Hier rijden leden mee in de jacht of wordt het unieke traditionele schouwspel bewonderd onder het genot van een borrel.

HORS5.jpeg