top of page

OVER
Amsterdamse Studenten Alpen Club (ASAC)

Screenshot%202021-06-12%20at%2016.53_edi
ASAC SSVU 4.jpeg

De ASAC is de Amsterdamse Studenten Alpen Club, ofwel de klimvereniging van Amsterdam. Deze is op 23 maart 1926 opgericht met als doel de bergsport te promoten onder studenten. De ASAC bestaat uit een gevarieerd gezelschap aan mensen: we hebben diehard alpinisten, rotsklimmers, boulderaars, beginnende klimmers en mensen die een combinatie van deze en andere bergsporten beoefenen.

 

Ondanks deze variatie houden we allemaal van gezelligheid, de natuur, actief zijn en vooral

...taart!

Activiteiten
 

De ASAC heeft kortingsavonden in meerdere klimhallen in Amsterdam. Verder organiseren we maandelijks borrels en onze commissies organiseren een enorme variëteit aan (sportieve) activiteiten. We hebben een aantal grote evenementen zoals ons gala, de dies en meerdere wedstrijden. Verder organiseren we tientallen weekendjes naar de bergen en kan je bij ons leren buiten klimmen en alpineren!

ASAC 4.jpeg
ASAC SSVU 1.jpeg
ASAC SSVU2.jpeg

Lidmaatschap
 

Je kan ieder jaar in twee periodes lid worden, de zogenaamde RETRO-periode. Tijdens deze periode kan je alle klimhallen van Amsterdam bezoeken en worden er twee maanden lang (vrijblijvende) activiteiten georganiseerd. Dit is een ontzettend leuke manier om de rest van de leden te ontmoeten en vooral veel plezier te hebben! Deze periodes vinden ieder jaar plaats in september en februari. Voor meer informatie zie de site.

 

Tip: We bieden een Indoor Toprope (IT) cursus aan, maar het hebben van een IT bewijs is een pré en kan helpen.

Contributie (jaarlijks): €35,-

RETRO-periode (eenmalig): €50,-

bottom of page