GNSK 2020: de sporten zijn bekend!

Het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap wordt dit jaar georganiseerd in de prachtige studentenstad Enschede op 5, 6 & 7 juni. Afgelopen jaar werd dit heerlijke evenement georganiseerd in ons eigen Amsterdam en dit was een enorm succes voor Team VU! Komend jaar gaan we er een nog groter succes van maken, want het GNSK heeft komend jaar maar liefst 18 sporten!


Uiteraard gaan wij er weer alles aan doen om een top team te sturen die de Vrije Universiteit zal vertegenwoordigen! Hieronder volgt een lijst van de sporten:


Vaste sporten:


Badminton

Een team bestaat uit minimaal vier personen (twee heren en twee dames) en uit maximaal acht personen, te weten vier heren en vier dames.


Basketbal

Een team bestaat uit minimaal 5 en maximaal 12 personen.


Handbal

Een team bestaat uit minimaal 7 en maximaal 14 personen.


Schermen

Per onderwijsinstelling kunnen maximaal één floret equipe en één degen equipe worden ingeschreven. Een equipe bestaat uit drie of vier schermers van dezelfde onderwijsinstelling, waarvan er per ontmoeting 3 worden opgesteld.


Squash

Een team bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 spelers waarvan minimaal twee dames en twee heren.

Tennis

Een team bestaat uit minimaal 4 personen, te weten 2 heren en 2 dames en maximaal 8 personen, te weten 4 heren en 4 dames.


Veldvoetbal

Een team bestaat bij zowel de heren als de dames uit minimaal 11 en maximaal 16 personen.


Volleybal

Het minimale aantal spelers/speelsters per team bedraagt 6. Het maximale aantal spelers/speelsters per team bedraagt 12.


De keuzesporten:


Survivalrun

De route zal gelopen worden over de campus. Het aantal obstakels, deelnemers en andere zaken worden nader bepaald.

Boksen

Afhankelijk van het aantal deelnemers in iedere gewichtsklasse zullen er ergens in mei voorrondes plaatsvinden. Nog weer daarvoor zal er een proeftraining zijn met medische keuring.


Turnen

Er zal een meerkamp geturnd worden met de onderdelen verspreid over het weekend.


Lacrosse

Afhankelijk van de interesse wordt er 10v10 of 6v6 gespeeld. Dit wordt later bekend gemaakt.


Klimmen

Het NSK klimmen wordt waarschijnlijk gedaan in de combined vorm. Dit betekent dat de deelnemers zowel leadklimmen als boulderen moeten doen en daaruit blijkt wie de beste klimmer is. Dit is ook de vorm die wordt gedaan op de olympische spelen.


Waterpolo : n.n.b


Ultimate Frisbee : n.n.b


Binnenkort gaan wij beginnen met de werving van sporters voor Team VU! Heb jij interesse om mee te doen aan één van deze sporten en je aan te sluiten als onderdeel van Team VU? Stuur dan een mailtje naar: info@studentensportvu.nl


Wij kunnen altijd nieuwe sporters gebruiken om onze teams te versterken!