top of page

OVER S.D.V.A.

SDVA_duiken1.jpeg

De Studenten Duik Vereniging Amsterdam is de gezelligste studenten duikvereniging van Nederland! Sinds de oprichting in 2005 bieden wij studenten uit Amsterdam en omgeving de mogelijkheid om te leren duiken.

Elke maandagavond houden we onze conditie op peil het Zuiderbad van 20:00 tot 21:00 door middel van een zwem- en snorkeltraining. Een aantal keer per jaar zijn er speciale clinics, zoals onderwaterhockey, nettentraining (met perslucht in netten verstrikt raken) of vinslagentraining (om te leren geen zand op te woelen). Om onszelf te belonen voor het harde werk, duiken we na de zwembadtraining de kroeg in voor een welverdiend biertje of wijntje.

SDVA_duiken2.jpeg
SDVA_duiken3.jpeg

Wat veel mensen niet weten, is dat er ongelofelijk veel te zien is onder water in Nederland. Zo is de kans groot dat je tijdens je duik kreeften en krabben tegen komt, maar je kan ook kwallen of platvissen tegen het lijf zwemmen. De SDVA organiseert daarom ook iedere maand een duikdag. Tijdens deze dag gaan wij naar duikstekken in de omgeving van Amsterdam, zoals de Vinkeveense Plassen of Sloterplas. Daarnaast organiseren we duik weekendjes weg naar Zeeland en andere bijzondere bestemmingen. Jaarlijks regelen we een duikvakantie naar bijvoorbeeld Tenerife, Egypte of Malta (Gozo).

Wil je een keer ervaren hoe het is om onder water te ademen? Je kan via SDVA een leuke introductieduik doen! Bevalt het onder water ademenen zo goed dat je het vaker wilt doen? Dan kun je gelijk doorstromen naar de Open Water cursus. En ook als je al kan duiken kan je je duikskills verder ontwikkelen door specialisaties te volgen zoals nachtduiken, onderwater navigatie, diepduiken, stromingsduiken of duiken met nitrox.

SDVA_duiken4.jpeg
SDVA_duiken5.jpeg

Ben je geïnteresseerd in een introduik of lijkt het je leuk om een keer mee te trainen in het Zuiderbad? Neem dan gerust een kijkje op onze site of stuur een mailtje naar sdvabestuur@gmail.com .

Hopelijk zien we je snel in het Zuiderbad!

bottom of page