OVER SVU BASKETBAL

bask1.png

Basketbal is een snelle, attractieve teamsport waarbij je continu in beweging bent. Aanval en verdediging wisselen elkaar snel af en er wordt veel gescoord. Het doet een groot beroep op het atletisch vermogen, de technische vaardigheden en het tactisch inzicht van de spelers.

Basketbal wordt tegenwoordig gespeeld in twee vormen. Traditioneel 5x5 op een heel veld of het nieuwe trendy 3x3 spel op een half veld met aangepaste regels. Bij Sportcentrum VU kan je terecht voor beide vormen!

Iedere dinsdag van 21:15 tot 23.00 uur kan je op de locatie Uilenstede in Amstelveen deelnemen aan recreatiebasketbal bij het Sportcentrum VU. De recreatiebasketbal sessies staan onder leiding van trainers van de vereniging SVU Basketbal uit Amstelveen. Om deel te nemen aan deze recreatiebasketbal sessies koop je een los basketbal-abonnement of een all-in abonnement.

 

Voor beginners en/of voor degenen die graag basisvaardigheden willen trainen is er op het 1e veld beginnerstraining voor mannen en/of vrouwen

De SVU Basketbal 3×3 league bestaat uit teams van minimaal 4 spelers en wordt gespeeld volgens de officiële 3×3 spelregels. Wedstrijden duren 10 minuten.

 

Sinds 2011 is 3×3 erkend als officiële discipline binnen deze sport. 3 tegen 3 basketbal speel je met z’n zessen op een half veld. De Amsterdam 3×3 League is op donderdagen op Uilenstede in Amstelveen tussen 19:00 tot 21:00 uur.

Op de overige donderdagen zijn er voor de competitie deelnemers 3×3 Recreatiebasketbal sessies en trainingen onder leiding van de trainers van SVU Basketbal en de NBB.

Abonnementen:

Basketbal training 10 maanden vanaf €139

Basketbal training kwartaal vanaf €59

Een keer een training uitproberen? Dat kan! Voor nieuwe leden is het mogelijk om ons gehele sportaanbod in Amsterdam en Amstelveen één dag gratis uit te proberen. Dus doe een keer mee met een proefles of training! Meld je hiervoor aan bij de balie van ons sportcentrum op Uilenstede.

bask3.jpg