top of page

Stichting Studentensport VU

ABOUT US

Studentensport VU (SSVU) is de overkoepelende organisatie voor studentensporten van de Vrije Universiteit.

De term overkoepeling staat voor alle sportfaciliteiten die de VU aanbiedt. Dit zijn het Sportcentrum VU (op Uilenstede en op de campus), de verenigingen aangesloten bij SSVU en de fitness/groepsles sporters. Hierbij is fysiek contact met alle partijen van belang, de SSVU is veel te vinden op het Sportcentrum VU en gaat daarnaast ook langs bij de verenigingen.
 

Verder is SSVU aangesloten bij Studentensport Nederland (SSN). Door landelijke contacten met sportraden van Nederland zijn wij op de hoogte van grote nationale ontwikkelingen binnen de studentensport.

Belangenbehartiging

SSVU komt op voor de belangen van sporters die gebruik maken van de sportfaciliteiten van de VU. Om dit iets concreter te maken; wanneer sporters vragen of opmerkingen hebben over VU faciliteiten (verenigingen, het Sportcentrum VU of losse evenementen) kunnen zij bij de SSVU aankloppen voor hulp en advies. Er is daarom ook een nauwe samenwerking met de directie en medewerkers van Sportcentrum VU waar de kwaliteit van studentensport hoog in het vaandel staat.

Toegankelijkheid

Er wordt gestreefd naar een ruim sportaanbod voor studenten. Daarnaast regelt de SSVU deelnames aan grote (nationale) sportevenementen zoals de Batavierenrace, Nederlands Studenten Kampioenschappen (NSK’s) en het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK). Ook op kleinere schaal zijn er leuke uitjes en activiteiten die door de SSVU georganiseerd worden.

Wil jij je volgend jaar gaan inzetten voor studentensport van de VU? Mail dan nu naar info@studentensport.nl of kom langs!

bottom of page