top of page

OVER R.S.V.U 'OKEANOS'

roei1.png
Blok 1.jpeg

De R.S.V.U. ‘Okeanos’ werd in 1957 opgericht door leden van het toenmalige VU-corps L.A.N.X en is sindsdien uitgegroeid tot een van de best presterende roeiverenigingen in Nederland. Sinds 1980 is Okeanos onafgebroken aanwezig op de Olympische Spelen en ook voor aankomende Spelen heeft Okeanos met haar toproei(st)ers hoge verwachtingen. Bovendien biedt Okeanos voor mensen die minder fanatiek willen roeien talloze andere mogelijkheden en is daarom voor hen de ideale mix tussen sport en een studentenleven. Van onze toproei(st)ers tot zij die één keer per week roeien en vooral borrelen, iedereen vindt zijn of haar plek bij Okeanos.

Je kunt lid worden bij Okeanos als je ingeschreven staat bij een onderwijsinstelling.

Veel roeiers komen pas tijdens hun studententijd in aanraking met roeien, waardoor iedereen op hetzelfde niveau begint. Roeien is een sport die je snel onder de knie kunt krijgen en daardoor is het mogelijk door te groeien tot de top. We kennen binnen de roeiwereld twee verschillende takken van roeien: het wedstrijdroeien en het competitieroeien. Competitieroeien is de ideale manier om roeien te combineren met sociale activiteiten en commissiewerk. Als competitieroeier train je wekelijks en ga je samen met je ploeggenoten het hele land af voor verschillende wedstrijden in combinatie met feesten. Binnen het competitieroeien zijn er weer mogelijkheden om meer te trainen dan de gemiddelde competitieploeg: je kunt dan TopC4+ of clubroeien. Mocht je nog meer willen roeien, dan biedt wedstrijdroeien de uitkomst. Als wedstrijdroeier train je veel en streef je ernaar het maximale uit jezelf te halen.  Samen met je ploeg en onder begeleiding van een ervaren coachteam gaan jullie met een hoge trainingsfrequentie gezamenlijk grenzen proberen te verleggen. Al met al kun je bij Okeanos zoveel roeien als jij zelf wilt!

blok 2.jpeg
blok 3.jpeg

Naast roeien vind je bij Okeanos alles wat je van een studentenvereniging verwacht: wekelijkse borrels, jaarclubs, disputen, gala’s, de wintersport, verschillende commissies en andere activiteiten. Minimaal één keer per week worden er gezellige borrels en fantastisch escalerende feesten georganiseerd. Elke donderdag staat er een bordje eten klaar voor ieder die wil. Aansluitend op het eten begint de borrel die tot in de vroege uurtjes zal duren.

Onderste foto.jpeg
bottom of page